Jelenlegi státusz
Nem regisztrált
Ár
79900 Ft
Kezdés
Ez a tanfolyam jelenleg zárt

Emelt kémia érettségi online tanfolyam

Kémiából emelt szinten érettségizel 2024-ben?

Akkor ez az oldal neked szól, olvass tovább!

Talán még csak tervezgeted, talán már bele is merültél a kémia érettségi követelményeibe és érzed, hogy lassan bele kellene vágni a tudatos készülésbe. Korábbi érettségi feladatok alapján ugyanis láthatod, hogy bizony az emelt írásbelihez már nem lesz elég a tanórai anyag, és a szóbelire is alaposan fel kell készülni.

A felkészülés menete is elég zavaros sokszor. Néhány információt már biztosan hallottál: kelleni fog az Ötösöm lesz kémiából könyv, meg még „néhány jó tankönyv”. A tankönyveknél szokott jönni azonban a probléma: mindenki mást mond, ebben ez nincs benne, abban meg az nincs, az egyik túl részletes, a másik viszont nem elég az emelt szinthez. Aztán jön a felismerés, hogy a számítási feladatokhoz is csak részben elég az Ötösöm lesz kémiából, az érettségin már más jellegű feladatok vannak.

Az elmúlt években egyre inkább a komplex, több témakör átfogó átlátásán alapuló feladatok kapnak szerepet az érettségin. Nem meglepő, hogy az emelt írásbeli után évről-évre ilyen jellegű kommentek születnek a különböző fórumokon és Facebook-csoportokban:

 • „Én megcsináltam szinte az összes feladatot az Ötösöm lesz-ből, de még így is kiakadtam…”
   
 • „Végtelenül elkeseredetten jöttem ki. Szinte feleslegesnek érzem a sok készülést, sok-sok számolást, mert hiába tudom a típusfeladatokat, ezek több típusból állnak, több van összegyúrva. Az Ötösöm lesz kémiából könyv hiába nagyon jó, ehhez a fajta érettségihez szerintem nem elég.”
   
 • „Végigrágtam magam több tankönyvön is, nyugodt szívvel engedett el a kémiatanárom, hogy nem lesz itt gond, de ezek olyan komplex és olyan egymásra épülő feladatok voltak hogy csak néztem!”
   
 • „Én hazajöttem és 2 órán át sírtam… Második nekifutás volt, és nem éreztem, hogy visszajött volna a sok munka és gyakorlás, amit belefektettem, nagyon csalódott vagyok. Úgy éreztem, hogy elméletből elég jól állok, de ezekbe a feladatokba beletört a bicskám.

A szóbelivel általában felfelé lehet húzni a végső pontszámot, ám ott is számos olyan buktató fordul elő, amire ha nem készülsz fel előre, akkor igen kellemetlenül érinthet. Elvégzendő kísérletek is lesznek, amitől általában rettegnek a diákok.

Számtalan csalódott diák kényszerül egy év halasztásra és újraérettségizésre az emelt kémia miatt. Ezzel viszont gyakorlatilag elmegy 1 év az életből, ami különösen fájdalmas, mivel az orvosi karok és a gyógyszerészet eleve 5-6 éves osztatlan képzések. (A hasonló korú barátok és a volt osztálytársak már így is vígan átveszik a BSc/BA diplomájukat 3 év után, amikor az orvosisok csúszás nélkül is még csak az egyetem felénél járnak).

Az oktatási hivatal sem halmoz el túl sok információval… Például a kémia érettségi vizsgakövetelményeiben szereplő elvárásokat is elég nehéz pontosan értelmezni. Mi a különbség például az „értse/értelmezze/tudja” kifejezések között, ezeket máshogy kérik számon? Vagy ott vannak a nagyon jól hangzó elvárt kompetenciák, pl. „korrelatív gondolkodás”„analógiák azonosítása”, vagy éppen az „etikai érzékenység”. Ezekkel a képességekkel te vajon rendelkezel már? Abból a néhány félmondatból nehéz kideríteni, hogy pontosan hogyan is nyilvánulnak meg ezek az érettségin…

Ha nem tagozatos osztályba jársz, vagy nincs egy erős fakt a sulidban, akkor nem leszel könnyű helyzetben. Főleg akkor, ha olyan helyre jelentkezel, ahová magas pontszámra lesz szükség a bejutáshoz (orvosi karok, gyógyszerészet stb.). Ha jó eredményt szeretnél elérni, akkor minél hamarabb az érettségire kell összpontosítani!

Mi akkor a megoldás?

Annyira sok a kérdőjel és a bizonytalanság a kémia érettségi körül, hogy a diákok 90%-a előbb-utóbb arra a felismerésre jut, hogy itt bizony külső segítségre is szükség lesz. Ez viszont újabb kérdéseket vet fel: kire bízd a felkészítést? Magántanár, tanfolyam? Esetleg egy halom tankönyv?

Ez az online felkészítő tanfolyam azért jött létre, hogy eloszlassa a kémia érettségivel kapcsolatos sötét felhőket a fejed felől:

 • Ez egy online felkészítő program, amely az elejétől a végéig, lépésről-lépésre végigvezet minden követelményen. (Azonban a felkészítő alkalmas arra is, hogy akár teljesen a saját igényeid szerint használd.)
   
 • Biztos lehetsz benne, hogy amit ezen a tanfolyamon tanulsz, az lefed minden szükséges tananyagot, és begyakoroltat minden készséget amelyre az emelt kémia érettségin szükséged lesz.
   
 • A program segítségével neked egyáltalán nem kell foglalkozni azzal, hogy vajon milyen tankönyvet forgass vagy milyen feladatokat kell megcsinálnod. Vagyis a felkészülésre szánt időt magával a tanulással fogod tölteni, nem pedig azzal, hogy kiderítsd egyáltalán mit, és hogyan kellene megtanulni.
   
 • Videókon, prezentációkon, interaktív anyagokon és feladatokon keresztül készülhetsz fel a kémia érettségire úgy, hogy a tanfolyam a saját otthonodban zajlik, a saját időbeosztásod szerint. Tulajdonképpen a programot egy interaktív, digitális tankönyvhöz lehetne hasonlítani, amely azonban sokkal több mint szöveg és képek.
   
 • Témakörökre osztva fogod kapni a tananyagokat, feladatokat, és bármikor hozzáférhetsz a korábbi anyagokhoz is. Így nem is zúdul rád egyszerre az egész tananyag, de vissza is térhetsz 1-1 anyagrészre amikor csak szükségét érzed.
   
 • Teljesen kezdőként és haladóként is megvásárolhatod a felkészítőt. A tananyagok az alapokkal kezdődnek, majd a vizsgakövetelmények szerinti sorrendet követik. Haladhatsz lépésről-lépésre, de akár egyéni igényeid szerint is feldolgozhatod az anyagokat. Például ha már rendelkezel az alapokkal, akkor akár át is ugorhatod az elejét, vagy ha először szerves kémiát szeretnél tanulni és csak utána szervetlent, arra is van lehetőséged.

Ráadásul teljesen ingyen ki is próbálhatod!

Kipróbálhatod, hogy mire számíthatsz: az első néhány témakör ingyenesen elérhető, kötelezettségek nélkül:

Témakörök

A tanfolyam az emelt kémia érettségi minden témakörét lefedi, a tananyag 6 nagyobb részre osztható:​

Anyagszerkezet

A kémiai átalakulások megértéséhez ismerni kell az anyagi halmazokat alkotó részecskéket, a közöttük levő kölcsönhatásokat, kötéseket, és az őket felépítő atomok szerkezetét.

Általános
kémia

A kémiai reakciók általános jellemzői, reakciótípusok, termokémia és elektrokémia. A kémia tanulásának alapvető összefüggései elengedhetetlen ismeretek​.

Szervetlen
kémia

A felkészülés során általában a legelhanyagoltabb témakör, pedig a vizsgán ennek az anyagrésznek az ismereteit is keményen számon kérik​.

Szerves kémia

A szén változatos vegyületeinek száma olyan nagy, hogy a kémiában ennek az egyetlen elemnek külön ágat kellett szentelni. Ennek megfelelően az érettségin is fontos témakörnek számít.

Számolási feladatok

Az emelt írásbeli pontok 50%-át a számolási feladatok adják. A legnehezebb része az érettséginek, így nem is kérdés, hogy különös figyelmet szentel neki a tanfolyam.

Szóbeli vizsga

Nem szabad alábecsülni a szóbeli fontosságát. Megfelelő felkészüléssel felfelé húzhatja a végső pontszámot, de ehhez a kísérletek ismerete, a szóbeli feleletek technikájának elsajátítása nélkülözhetetlen.

Kitől fogsz tanulni?

A felkészítő összeállítója:

varga szabolcs profilkép

Varga Szabolcs

Gyógyszeripari vegyészmérnök

Évek óta foglalkozom a kémia – és részben a biológia – érettségit érintő kérdésekkel, tanulók segítésével a felkészülésben. Néhány éve létrehoztam a BioKemOnline – Biológia és kémia érettségi portált, ahol különböző online elérhető tartalmakkal (cikkek, elemzések, mini interjúk, ábrák stb.) is támogatom a jellemzően orvosi, illetve gyógyszerészi pályákra készülőket.
2018-ban kiváló minősítéssel végeztem a Debreceni Egyetem gyógyszeripari vegyészmérnök mesterszakán. 4 évig tagja voltam a Gyógyszerésztudományi Kar egyik kutatócsoportjának. Gyógyszeriparban szerzett gyakorlatomnak és kutatói tapasztalataimnak köszönhetően jártas vagyok a kémia érettségin is egyre nagyobb hangsúlyt kapó, valós kémiai problémák megoldásában.
2018 óta online programok keretében is segítem az emelt szintű kémia érettségit tevők felkészülését. Ennek során már több mint 300 diák vett részt tanfolyamaimon és igen pozitív visszajelzéseket kaptam. A legtöbb diák – nagy örömömre – sikeresen bejutott a kívánt egyetemi szakra.

Annyira még nem is volt régen, amikor 2010 környékén hasonló cipőben jártam mint most te. Ugyan azok a kérdések, kételyek keringtek a fejemben.

Ráadásul nem volt könnyű dolgom, mivel sosem olyan iskolába jártam, ahol a kémia túlzottan fontos tárgy lett volna.

Örültem volna, ha valaki „fogja a kezem”, és végül igénybe is vettem külső segítséget. Azóta pedig a kémia lett az életem, és már több éve magam is olyanoknak segítek, mint egykor én is voltam.

Nem fogok mellébeszélni, az emelt kémia érettségi elég nehéz (néha még én is megakadok egy pillanatra néhány feladat láttán). Nagy fába vágod tehát a fejszédet!

Ha esetleg olyan tanfolyamot keresel, ahol varázsütésre a fejedbe öntik a tudást, és munka befektetése nélkül is sikert lehet elérni, akkor most nem jó helyen jársz. De elárulhatom, hogy bármeddig keresgélnél, olyan tanfolyamot/könyvet úgy sem találnál. Ha valaki mégis ezt ígéri neked, az nem mond igazat.

Viszont a tanfolyam felépítését igyekeztem úgy kialakítani, hogy rendszeres tanulással, készüléssel a lehető legkényelmesebben tudj felkészülni az érettségire (vagy mondhatnám úgy is, hogy a lehető legkevesebbszer legyen eleged az egészből 😀 ).

Mivel én nagyon szeretem a kémiát, így nem titkolt szándékom, hogy veled is megszerettessem. Ezért a magas elvárások ellenére enyhíteni szeretném a nehézségeidet, és kívánom, hogy meglásd a szépséget is ebben az egészben. Nekem ez különös szívügyem, mivel a kémia tantárgy megítélése az utóbbi időkben eléggé hanyatlóban van.

Próbáld ki ingyenesen!

A tanfolyam próbaverziója csak néhány kattintásba kerül

Vélemények

Mit mondanak azok, akik már kipróbálták, vagy be is iratkoztak korábban a tanfolyamra?

F. Nikolett

Sikerült megírnom 85%-ra az emelt érettségit, aminek nagyon-nagyon örülök.
Ebben nagy segítségemre volt az online tanfolyam, amiért elmondhatatlanul hálás vagyok. 2019 szeptemberében bukkant fel előttem egy hirdetés, a biokemonline tanfolyam. Azonnal rákattintottam, kipróbáltam a próbaverziót, de már az első anyagrésznél nem volt bennem kérdőjel, hogy én erre befizetek. Mindig nagy örömmel és boldogsággal hallgattam a videókat, csináltam a feladatokat, a teszteket. Teljesen kielégítette a vágyaim, elképesztő mennyire világosan szívódott belém a tudás a képernyőn keresztül. Én személy szerint semmit nem hiányoltam a tanfolyamból, szerintem maximálisan megkaptunk mindent, amit a követelmény rendszer megkövetelt.
Azóta mindenkinek javaslom, akinek emelt kémia is kell a felvételijéhez, kérdés nélkül kezdje el az online tanfolyamot.
Szeretném nagyon megköszönni én és társaim nevében ezt a rengeteg önfeláldozó segítséget, és odaadást, amit kaptunk a tanfolyam keretében.

N. Fruzsina

Szerintem a tanfolyam nagyon alapos, tetszik hogy a gyakorló számítási feladatoknál minden feladat megoldási menete egyenként le van vezetve, ez nagyon sokat segít a megértésben. Az anyagok mindig jól érthetően vannak leadva, nem unalmas és száraz, fenn tudja tartani az érdeklődésemet. A tesztek segítenek abban, hogy jól begyakoroljam a leadott anyagot.
Emellett a tanfolyam számomra majdnem mindig mindennapi foglalkozást igényel, sok az anyag, de cserébe úgy érzem nagyon jó, alapos és átfogó képet ad a kémiáról, ami elengedhetetlen egy jó emelt szintű érettségihez.
Nagyon jó, hogy mindig a saját tempómban haladhatok és akkor tanulok amikor akarok. Főleg ezért is választottam az online felkészítőt.
Szerintem jó tanfolyam, és kifejezetten praktikus olyanoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak utazgatni egy tanárhoz, mert ez, ahol van internet, bármikor elérhető.
Kritikának csak annyi, hogy párszor volt olyan, hogy elírást találtam egy számolás levezetésében, de ezt is hamar tisztázni lehetett írásban, nem jelentett gondot.

M. Valentin

Régóta terveztem, hogy elvégzem az orvosi egyetemet, úgy alakult, hogy a molekuláris biológia BSc megszerzése után jutottam oda, hogy felvételizzek a SOTE-ra. Három hónap állt rendelkezésemre, hogy felkészüljek az emelt szintű kémia érettségire, amikor rábukkantam a BioKemOnline tanfolyamra. A tanfolyamban az tetszett, hogy mindent tartalmazott egyszerre amire szükség van akár egy hibátlan érettségi megírásához. Az is szimpatikus volt, hogy Szabolcsot bármikor el tudtam érni amikor kérdésem merült fel, és egyből segített. Nekem nagyon jól jött, hogy a videókat, vagy az interaktív prezentációkat – ellentétben mondjuk egy élő tanfolyammal – bármikor újra nézhettem akár többször is a saját időbeosztásom szerint. Úgy gondolom, ha valaki végig követi minden részét a tanfolyamnak és megoldja a házi feladatokat is, akkor 90% fölötti eredményt nagyon könnyen el lehet érni. Nekem még ilyen rövid idő alatt is sikerült a tanfolyamnak köszönhetően és ezáltal felvételt nyertem a SOTE ÁOK-ra. Éppen ezért teljes szívből tudom ajánlani a BioKemOnline tanfolyamát bárkinek, aki valóban felvételt szeretne nyerni valamelyik top képzésre.

B. Kristóf

Meg szeretném köszönni, azt az elképesztően nagy segítséget, amit Te és a képzésed nyújtottatok. Az írásbelim 87%-os lett, a szóbelivel együtt pedig 90%. Így a pontszámom 450 felett van, szóval szerencsére nem nagyon kell majd aggódnom, hogy felvesznek vagy sem.
Először magántanárhoz jártam, ami nálam nagyon nem működött, két hónap után befejeztem (mellesleg az a két hónap került nekem annyiba, amennyi a BioKemOnline díjának a kétharmada). Eléggé elveszettnek éreztem magam, és nem tudtam merre menjek tovább. Februártól egészen szeptemberig nem is tanultam semmit sem. Végül addig-meddig nézelődtem a neten, amíg rábukkantam a tanfolyamodra. Már az első leckék után éreztem, hogy nagyon gördülékenyen fog menni a tanulás. A tananyaggal kapcsolatos kérdések sem igazán merültek fel, mivel annyira könnyen érthetően magyarázol, hogy szerintem az is megértené, aki soha nem tanult kémiát. Véleményem szerint, ha minden tantárgyból lenne egy ilyen program, senkinek se okozna problémát egyetlen érettségi sem. És az sem utolsó szempont, hogy nem kell óránként mondjuk 6000 Ft-ot kifizetni, hanem rendkívül költséghatékony módon, bárki számára rendelkezésre áll.

V. Levente

Az érettségim végeredménye 90% lett. (100/85, 50/50).
Számomra a felkészítő hatalmas segítséget nyújtott. Őszintén szólva, enélkül nem is tudom hogyan készültem volna fel az érettségire, mivel januárban döntöttem úgy, hogy belevágok, megcélzom az orvosit és passziválok. Nagyon nagy biztonságérzetet adott ez így, hogy tudtam, minden, amit megnézek, meghallgatok, megcsinálok, hasznos és szükségem van rá, nem olyan dolgokra pazarlom az amúgy is kevés időmet, amire semmi szükségem.
Külön öröm volt számomra, hogy míg otthon egyedül tanultam nem milliónyi könyvet bújva, vagy éppen gépies hangokat hallgatva kellett tanuljak. Nagyon tetszett az a közvetlenség, ahogy előadtad az anyagokat, illetve, hogy megszólítottál közben és ezzel az egyedüli felkészülésemet is kicsit „társaságibbá” tetted. Számomra semmi nem hiányzott a felkészítőből, így, ahogy van, szuper volt. 🙂

O. Boglárka

Nagyon ügyesen megcsináltad ezt a tanfolyamot, le a kalappal; tényleg hasznosnak tartom, pláne hogy a körzetbe nem megfelelő mindenhol a kémia oktatás és a diákoknak meg a kémia úgymond a fekete pont néha. Amit én talán észrevettem, hogy a kidolgozott szóbeli tételeket keveselltem, szerintem ezek még nagyon sokat segítenének a felkészülésben.

V. Dániel

Nagyon tetszett a tanfolyam, sajnálom, hogy nem előbb tudtam elkezdeni (11. –ben). Nagyban segített, hogy elérjek az emelt érettségin egy jeles eredményt, és mindenképpen javaslom, főleg azoknak, akiknek a gimiben nem olyan erős a kémiaoktatás. Köszönöm!

B. Bettina

Egy nagyon hasznos összefoglalóban részesültem a kémia tantárgyból a tanfolyam tananyagainak feldolgozása során. Értékes támogatást, segítséget kaptam az emelt szintű érettségire való felkészülésemhez. Szívesen ajánlom másoknak is. 🙂 Köszönöm!

K. Nóra

Tavaly 37%-os érettségit sikerült összekaparnom, ezért sajnos nem jött össze az orvosi, itthon maradtam egy évet. Hallottam már sok jót a tanfolyamodról és úgy voltam vele, hogy próba cseresznye. Életem legjobb döntése volt 😀 Az alapoktól sikerült elsajátítanom a kémiát, idén 90%-os lett az emeltem. Valószínűleg az orvosi is meglesz (lekopogom), gyerekkori álmom válik valóra. Ezért Neked is rettentően hálás vagyok! Sok sorstársam nevében is KÖSZÖNÖM! Csak így tovább, életmentő a tanfolyamod.

A. Veronika

Imádom! Alapok nélkül is minden érthető. Nem unalmas, kicsit se hasonlítható egy iskolai tanórához. Nagyon jó, hogy akkor és ott csinálhatom a tanfolyamot, ahol szeretném. Nincs helyhez és időhöz kötve. Nem kell órákat utaznom, mégis ugyanúgy megtanulom és megértem az alapoktól kezdve a tananyagot.

N. Dema

Nekem rengeteget segített, szépen összefoglalja mindazt, ami kell. A legjobb az volt, hogy videók segítségével tanulhattam. Segített megérteni az anyagot, így nem magolnom kellett azt. Már az első héten volt részem heuréka-érzésben.🙂

Kinek ajánlott?

 • Első sorban azoknak szól, akiknek magas pontszámra lesz szükségük, és ennek érdekében hajlandóak is tenni. A tanfolyam ennek a figyelembevételével van összeállítva. Nem csak elméleti anyagok, hanem feladatok, feladatmegoldások is lesznek. Vagyis ez nem csak az a nézegetős-olvasgatós, minimális ismeretekre törekvő tanfolyam lesz.
   
 • Olyanok számára, akik már esetleg próbálkoztak korábban az emelt kémia érettségivel, ám az egyetemhez szükséges pontszámot nem sikerült elérni, így újra próbálkoznának.
   
 • Akik szeretnének időt spórolni. Ha például vidéki vagy, és szeretnéd a nagyvárosokban tartott felkészítőkre való utakat megspórolni. Vagy ha egyszerűen csak szívesebben tanulnál otthonról. Illetve, ha a tanulásra szánt időt magával a tanulással szeretnéd tölteni, nem pedig azzal hogy kiderítsd mit, és hogyan kellene megtanulni.

A tanfolyam első témakörei kötelezettségvállalás nélkül megtekinthetők

Nézd meg, hogy mire számíthatsz ha beiratkozol

Hogy fog kinézni ez az egész tanfolyam?

Erre a kérdésre a legegyszerűbben az ingyenes próbaverzió igénybevételével kaphatsz választ, amely az első témakörök anyagait tartalmazza. Ebből megtudhatod, hogy hogyan néz ki a tanfolyam felülete, milyen jellegű videók, prezentációk, feladatok vannak, és hogy körülbelül mire számíthatsz az egész tanfolyam során.

Röviden:

A tananyagot témakörökre bontva ezen a weboldalon keresztül fogod megkapni, amelyeket az adott hozzáféréssel vásárolt érettségi vizsgaidőszak végéig érhetsz el.

Erre egy külön tanulói felület van létrehozva a weboldalon, amely saját, személyes profil létrehozásával érhető el. A tananyagok prezentációkból, videókból, feladatokból, különböző multimédiás anyagokból állnak.

Néhány anyagot emailben fogsz kapni, ez már az ingyenes próbaverzióra is igaz.

A tananyagokat a saját igényed, tempód szerint dolgozhatod fel. Itt nincs olyan, hogy lemaradsz az órán, ezért annak a napnak lőttek is. Ha valami nem világos, csak visszatekersz a videókban/prezikben, vagy újranézed az egészet. Másrészt, ha rendelkezel már az alapokkal, vagy egy témakörrel jól haladsz, akkor pedig nem kell várnod másokra mint egy hagyományos tanfolyamon, hanem haladhatsz gyorsabban.

Nincsenek fix. előadás időpontok, tulajdonképpen egyszerűen fogalmazva egy interaktív, digitális tankönyvet fogsz kapni.

A tanfolyam első témakörei ingyenesen, kötelezettségvállalás nélkül elérhetőek, a további anyagokhoz fizetést követően tudsz hozzáférni.

Jellemzők

Mire számíthatsz a tanfolyamtól?

 • Teljes körű felkészítés – Az alapoktól kezdve minden ismertetésre kerül. Így, ha már vannak előismereteid, akkor az eleje kiváló ismétlő lesz, amin gyorsan át tudsz haladni, valamint kijavítja a nagyon gyakori téveszméket is az alapokkal kapcsolatban. Ha pedig teljesen kezdő vagy, akkor nincs szükség más tankönyvekből keresgélni a szükséges ismereteket. Továbbá itt nem csak az írásbelire, hanem a szóbelire is felkészülsz.
 • Szabad időbeosztás – Mivel a tanfolyam neten keresztül bármikor elérhető, nem vagy időpontokhoz kötve. A tanfolyam akkor van, amikor te akarod. Az anyagok feldolgozása olyan ütemben történik, ahogy neked megfelelő.
 • Kötetlen helyszín – Nem csak időponthoz nem vagy kötve, de helyszínhez sem. A tanfolyamot ott „tartják”, ahol te szeretnéd. Csak internet elérés legyen ott, meg egy laptop/tablet/okostelefon. Nem kell semelyik nagyváros felkészítőjéhez igazodni, és utazgatni sem. Ezzel mellesleg utazási költséget és persze időt is megspórolsz.
 • Rendszer – Nem egyszerre zúdul rád az egész tananyag, és a követelmények beosztásával sem kell foglalkoznod. A tananyagok témakörökre vannak bontva, így kapod az újabb leckéket. Tesztekkel mindig ellenőrizheted a tudásod, így nyugodt lehetsz a haladásoddal kapcsolatban.
 • Biztonság – Az egész tanfolyamot a legjobban egy GPS-hez tudnám hasonlítani: csak beütöd az elején, hogy hová szeretnél eljutni, és biztos lehetsz benne, hogy ha követed az utasításait, akkor a végén el is fogsz jutni oda. Viszont ha nem veszel igénybe külső segítséget, vagy ha nem a megfelelőt veszed igénybe, akkor olyan lesz a felkészülés, mintha valaki az anyós ülésről egy régi, rossz, összehajtogatós térkép alapján akarna navigálni téged: ha szerencséd van, akkor csak eltévedsz párszor, rosszabb esetben meg sem érkezel a célhoz.

Mi az ami nem lesz?

 • Lazsálás – Bár az online jelleg megadja neked a lehető legnagyobb kötetlenséget, de ez nem azt jelenti, hogy akkor itt semmit sem kell csinálni, és automatikusan hibátlan érettségit fogsz írni. Az idődet magadnak osztod be, de a tananyagokat fel kell dolgoznod, a feladatokat meg kell csinálni, hogy megfelelően haladhass!
 • Pedagógiai szakkifejezések – Ez a tanfolyam nem az a tipikus karót nyelt, tanórai jellegű oktatás lesz. Már így is elég nehéz a tananyag, nem szeretném ha még amiatt is a hajadat tépnéd, hogy minél érthetetlenebbül beszélek. Viszonylag kötetlen stílusban, a megértésre fókuszálva próbálom átadni a lényeget.
 • Csodatrükkök – Bár a tanfolyam során megtanulsz mindent, ami a minél jobb eredményhez szükséges, viszont semmi „hogyan kell tanulás nélkül max. pontot szerezni” nem lesz.

Jól hangzik, mutasd a próbaverziót!

Mennyibe kerül?

A tanfolyam ára 79.900 Ft. Van lehetőség 3 részletben is fizetni, ekkor a felkészítő ára: 3×29.900 Ft.
(Arra is van lehetőség, hogy más vizsgaidőszak végéig férj hozzá a tanfolyamhoz, erről külön emailben ([email protected]) tudsz tájékoztatást kérni). 

BÓNUSZOK

1. Ajánédék konzultáció

A tanfolyam megvásárlása esetén ajándékba, azaz teljesen ingyen kapsz egy különálló, 29.900 Ft értékű szolgáltatást: a „Középiskolai kémia konzultáció”-t. Így a középiskolai tanulmányaid során, a kémia érettsgéire való készüléskor, vagy bármikor máskor a középiskolai szintű kémia tantárggyal (beleértve az emelt érettségi követelményeit) kapcsolatos kérdésekben ha segítségre lenne szükséged, úgy nem nem kell kétes hitelességű „Gyakori kérdések”-re, vagy Facebook-csoportos válaszokra támaszkodnod, hanem szakember tud segíteni neked. A szolgáltatás keretében történő „kérdezz-felelek” emailes kommunikáció útján valósul meg, és bármilyen jellegű kérdésre érvényes: házi feladat/beadandó az iskolában, elméleti és számolási feladatok, tananyag stb.

2. Ajándék könyv

Szintén megkapod ajándékba a „Kémiaérettségi kidolgozott vizsgakövetelmények” (Medicina könyvkiadó) könyvemet, ingyenes szállítással! Ez a vizsgakövetelmények (kulcsfogalmak, főbb elvárások) rövid kidolgozását tartalmazza. Értéke (szállítással együtt): 3.500 Ft.

3. Sikergarancia

100% pénzvisszafizetési garanciát kapsz arra, hogy a tanfolyam megfelelő elvégzése után legalább 85%-ra sikerül az emelt szintű kémia érettségid. Ennek pontos részleteit az Általános szerződési feltételekben találod.

4. Próbaérettségi

Lehetőséged lesz – ha szeretnél – részt venni egy írásbeli (Budapesten) és egy szóbeli (online) próbaérettségin, szintén ingyenesen. Ez egy szuper lehetőség lesz az igazi érettségi előtti „főpróbára”.

A tanfolyam felépítése

A tananyagok és témakörök rövid áttekintése:

Ingyenes próbaverzió

Atomszerkezet, Elektronszerkezet, Számítási alapok

ANYAGSZERKEZET

Atomszerkezet, Elektronszerkezet, Periódusos rendszer, Ionok, Első- és másodrendű kémiai kötések, Molekulák, Anyagi halmazok, Halmazállapotok, Oldatok, Diszperz- és kolloid rendszerek

ÁLTALÁNOS KÉMIA

Kémiai reakció, Sztöchiometria, Termokémia, Reakciókinetika, Egyensúly, Sav-bázis reakciók, Redoxireakciók, Egyéb reakciók, Elektrokémia

SZERVETLEN KÉMIA

Hidrogén, Nemesgázok, Halogének, Oxigéncsoport, Nitrogéncsoport, Széncsoport, Fémek

SZERVES KÉMIA

Szerves kémia alapok, Nevezéktan, Izoméria, Szénhidrogének, Halogénezett szénhidrogének, Oxigéntartalmú szerves vegyületek, Nitrogéntartalmú szerves vegyületek, Természetes vegyületek, Műanyagok

SZÓBELI VIZSGA

A felkészítő a szóbeli sajátosságaival is foglalkozik, illetve minden kísérletet kidolgozva, elvégzési útmutatóval megkapsz, továbbá néhány konkrét A és C tétel kidolgozását szintén megkapod

Gyakori kérdések a tanfolyammal kapcsolatban

A tanfolyamot bármikor elkezdheted, nincs időponthoz kötve. Az első témakörök anyagai ingyenesen elérhetőek regisztráció után azonnal. A tanfolyam további anyagai a beiratkozás/befizetés után válnak hozzáférhetővé. A jelentkezés jelenleg nyitott, de a rendszer kapacitásának függvényében, vagyis a beiratkozók számától függően ez változhat.

Online kitölthető feladatok mind a számítási-, mind az elméleti témakörökben. Ezek mellett még vázlatok készítése és kézzel írott feladatok vannak „házi feladatnak” kijelölve, illetve a korábbi érettségi feladatsorokból minden témakörnél az oda illeszkedő feladatok.

Vannak még úgynevezett „erősen ajánlott” feladatok is. Ezek általában más szerzők műveiből valók. Viszont ezeket is érdemes komolyan venni, és meg is csinálni. Ilyen például az alap számolási feladatokhoz készült „Ötösöm lesz kémiából” című könyv. Ezért ezt a könyvet például mindenképp érdemes beszerezned, mindenki használja a felkészüléshez.

Nem! Sőt, ez szigorúan tilos! Ez a rendszerben nyomon követhető, és be nem tartása esetén a tanfolyam hozzáférésed felfüggesztésre kerül. Másrészt ennek nincs is nagyon értelme, hiszen a tanfolyam teljesen személyre szabott, 2 vagy több ember használata esetén értelmét veszti.

 • Regisztráció
vagy
Elfelejtetted a jelszavad? Add meg az e-mail címed, és kapsz egy linket egy új jelszó létrehozásához e-mailben.
Adataidat nem osztjuk meg senkivel.
Scroll to Top